Aanmelden

Leuk dat u uw zoon/dochter wilt aanmelden op het Máximacollege!
Hieronder beschrijven we de aanmeldprocedure van het praktijkonderwijs.

Algemeen
Praktijkonderwijs is bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar en met een IQ tussen 55 en 80. Daarbij moeten zij leerachterstanden van meer dan 50% hebben op de gebieden van begrijpend lezen, technisch lezen, spelling en inzichtelijk rekenen. Leerlingen kunnen alleen in het Praktijkonderwijs worden geplaatst als zij over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) beschikken die het samenwerkingsverband verstrekt.

Kennismaken
Op het Máximacollege maak je met ons kennis door middel van een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen ouder(s)/verzorger(s) en leerling nagaan of het praktijkonderwijs en onze school bij hen past. Ouder(s)/verzorger(s) kunnen dan ervaren hoe het er op een praktijkschool aan toe gaat. Bij het kennismakingsgesprek lichten wij de intakeprocedure nader toe en ontvangen ouder(s)/verzorger(s) en leerling een rondleiding door de school.

Aanmelden
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u het aanmeldformulier. Wanneer u uw zoon/dochter wilt aanmelden dient u dit formulier volledig ingevuld in te leveren. U voegt hier verder bij:

  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs kind
  • De unieke code (dit verkrijgt u via de basisschool)
  • Eventueel uitslagen van eerder (psychologisch) onderzoek (bijvoorbeeld; dyslexieverslag, logopedie, fysiotherapie of een diagnosestelling van bijvoorbeeld ADHD of PDD-NOS.

 Intakecommissie
De aanmelding van uw zoon/dochter wordt tijdens de intakecommissie besproken. Binnen 6 weken krijgt u schriftelijk bericht of uw zoon/dochter is aangenomen.

Inschrijven
De inschrijving is officieel wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en wanneer het samenwerkingsverband (Koers VO) een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft verstrekt.

Overaanmeldingen
Binnen het Máximacollege zijn er 32 plekken in het eerste leerjaar. Als meer leerlingen zich aanmelden dan wij kunnen plaatsen, hanteren wij de volgende voorrangsregel(s):

1. Leerlingen die al een broer of zus op de school hebben.
2. Leerlingen die woonachtig zijn in Ridderkerk.
3. Leerlingen van basisscholen uit Ridderkerk.

Contactpersonen
Mevrouw Tania Maat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, do, vrij)

Mevrouw Toos Plomp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, woe)

Informatieboekje
Bij downloads kunt u het informatieboekje aanmelden vinden.  

 

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.